Astenebrug over Leie onderbroken door aanrijding

Astenebrug over Leie onderbroken door aanrijding

Op woensdag 13 februari werd de Astenebrug over de Leie in Astene (Deinze) aangereden door een landbouwvoertuig en daardoor afgesloten voor het verkeer. Op vrijdag 15 februari zal De Vlaamse Waterweg nv de brug voorlopig herstellen. De definitieve herstellingswerken gaan door van maandag 18 februari tot en met vrijdag 22 februari. Fietsers en voetgangers kunnen nog over de brug, maar het gemotoriseerd verkeer moet een plaatselijke omleiding volgen via de Leieoever.

Astenebrug over Leie onderbroken door aanrijding

Eerder deze week werden de houten brugplanken van de Astenebrug in Astene nog hersteld. Dinsdagnamiddag 12 februari was de brug terug toegankelijk voor het wegverkeer, maar dit was echter van korte duur. Op woensdag 13 februari raakte de brug beschadigd door een aanrijding. Een landbouwvoertuig reed tegen een deksteen die loskwam en het wegdek van de brug omhoog forceerde. De Astenebrug is momenteel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Voorlopige herstellingswerken
De Vlaamse Waterweg nv heeft de schade ter plaatse opgemeten. Op vrijdag 15 februari zal de waterwegbeheerder plaatjes onder de brug schuiven om het wegdek tijdelijk te stabiliseren. Als alles goed gaat, kan de brug gedurende het weekend opengesteld worden voor het verkeer.

Inspectie en definitieve herstelling
Van maandag 18 februari tot en met vrijdag 22 februari voert De Vlaamse Waterweg grondige inspecties en definitieve herstellingswerken uit aan de brug. De verschoven deksteen wordt alvast terug op zijn plaats aangebracht. Welke andere herstellingen nodig zijn, moet blijken uit de inspecties.

Toegankelijkheid tijdens de werken
Fietsers (met de fiets aan de hand) en voetgangers kunnen nog steeds over de brug, ook tijdens de herstellingswerken. Het gemotoriseerd verkeer moet echter omrijden via het jaagpad op de Leieoever.
Voor het gemotoriseerd verkeer is de brug zeker tot vrijdagnamiddag 15 februari niet toegankelijk. Indien een voorlopige herstelling mogelijk is, kan de brug in het weekend tijdelijk weer opengesteld worden. Als er geen tijdelijke oplossing voorhanden is, blijft de brug afgesloten tot en met vrijdag 22 februari.

Laatste nieuws

Top